Voetreflex Plus massage

Uitleg en toelichting

Wat is VoetreflexPlus ®?

In de VoetreflexPlusmassage worden westerse massagetechnieken en technieken uit de Chinese voetmassage gecombineerd. De westerse technieken zijn gebaseerd op de principes van de natuurgeneeskunde. Het uitgangspunt daarbij is het versterken en ondersteunen van de gezondheid en vitaliteit van de cliënt. Ook gaat men uit van de verbinding die er is tussen lichaam en geest. Bij de massage wordt vooral gewerkt met de duim, waardoor men de reflexzones heel nauwkeurig en gericht kan behandelen.

De Chinezen passen voetmassages al bijna 4000 jaar toe, met zeer goede resultaten.
Hun kennis op dit terrein is dan ook ongelooflijk. Ze gebruiken deze massages om tot op hoge leeftijd vitaal te blijven, om hun gezondheid te behouden of om klachten te verminderen of te verhelpen.

Een belangrijk verschil is dat de Chinese voetmassage de reflexzones op de voeten combineert met massage van de meridiaan banen, acupunctuurpunten en extra ervaringspunten. Deze werken onder andere bij slapeloosheid, diabetes en hoge bloeddruk.
De knieën en onderbenen, waar veel belangrijke acupunctuurpunten zitten, worden ook altijd uitgebreid gemasseerd. Men gebruikt hiervoor zeer effectieve Chinese massagetechnieken. Door de combinatie van dit alles wordt het lichaam intens en volledig behandeld. De resultaten zijn dan ook vaak heel gunstig.

Het grote succes van VoetreflexPlusmassage ontstaat doordat in één massage twee systemen tot één geheel worden gecombineerd.

  1. De zones op de voeten worden gemasseerd. Het hele lichaam (alle organen, spieren en weefsels) is weerspiegeld in de voeten. Door de zones te masseren ontstaat er een betere doorbloeding in de daarmee corresponderende organen. Hierdoor kunnen deze beter gaan functioneren.
  2. Ook de meridiaanbanen en acupunctuurpunten op de voeten, onderbenen en knieën worden gemasseerd. Meridianen vormen samen met hun acupunctuurpunten een energetisch systeem in het lichaam waardoor ze het hele lichaam van energie kunnen voorzien.

De combinatie van de twee systemen maakt deze massage bijzonder effectief en heeft een prettige, ontspannende werking. Lichaam en geest komen volledig tot rust en de energiedoorstroming in het lichaam wordt gestimuleerd. Na afloop voelt men zich heerlijk ontspannen, fit en vitaal.