Voetdiagnostiek

 

Tabel lichaamslengte en schoenmaat

Een van de eerste dingen waar je naar kijkt bij het lezen van de voeten is de lengte en de breedte van de voeten van je cliënt. Je let er daarbij op of deze passend is bij de rest van het lichaam, zowel qua lengte als qua breedte.

Bijvoorbeeld bij een tenger vrouwtje verwacht je geen brede voeten, zoals je ook bij een stevige, forse man geen smalle voet verwacht. Pas wanneer de voet afwijkt van de rest van het lichaam en de lichaamsbouw kun je daar voorzichtig een conclusie aan verbinden.

Als de voet groter is dan de maat die je terug vindt in de maattabel, dan kan dit betekenen dat iemand letterlijk en figuurlijk op grote voet leeft. Welllicht heeft deze persoon heel veel verschillende interessegebieden of iemand neemt als persoon veel ruimte in. Te kleine voeten kunnen een aanwijzing zijn dat deze persoon bescheiden is of dat er nog mogelijkheden zijn om zich verder te ontwikkelen. Brede voeten geven aan dat deze persoon goed geaard is en praktisch ingesteld. Smalle voeten zie je vooral terug bij mensen die veel in hun hoofd zitten, de denkers.

Onderzoek vervolgens of er nog meer signalen te vinden zijn op de voeten die jouw veronderstelling bevestigen. Bijvoorbeeld bij een smalle voet geeft een zichtbare lijn op het middenrif aan dat deze persoon een hoge adem heeft. Ook dit is een indicatie voor het gegeven dat iemand veel in zijn hoofd zit. Een brede voet, waarbij ook de onderpool stevig en goed ontwikkeld is versterkt het beeld dat er een sterke verbinding is met de aarde en een praktische instelling.

Gebruik vervolgens deze gegevens om hierover een open gesprek aan te knopen, ben zorgvuldig in het kiezen van je woorden en geef daarbij steeds de ander de mogelijkheid om na te denken over jouw woorden en hier in eigen woorden op te reageren.

Lichaamslengte

Schoenmaat

 

 

Vrouwen

Heren

155

36

37

160

37

38

165

38

39

170

39

40

175

40

41

180

41

42

185

42

43

190

43

44

195

44

45

200

45

46

205

46

47