Praktijk

voor voetreflextherapie & acupunctuur

Indicaties & klachten

In mijn praktijk bied ik voetreflextherapie en acupunctuur aan voor een breed scala aan indicaties en klachten. Deze behandelingen zijn niet alleen voor diegenen met specifieke gezondheidsproblemen; ook als u geen klachten heeft en uw algehele welzijn wilt verbeteren, bent u van harte welkom.
Het versterken van het immuunsysteem helpt om de natuurlijke afweer tegen ziektes te vergroten. Daarnaast is vooral voetreflextherapie een goede behandelmethode om stress af te bouwen en in diepe ontspanning te komen. Elke behandeling wordt aangepast aan uw persoonlijke situatie en doelen, of u nu komt voor specifieke klachten of het bevorderen van uw algemene gezondheid.

Het behandelen van klachten is complementair aan de behandeling die men ondergaat binnen de reguliere medische zorg en kan hier geen vervanging voor zijn.

Hieronder vindt u een overzicht van veelvoorkomende indicaties waarvoor cliënten mijn hulp zoeken:

 

  • Stress en spanning
  • Hoofdpijn en migraine
  • Spijsverteringsproblemen
  • Rug- en nekpijn
  • Slaapstoornissen
  • Hormonale disbalans
  • Vermoeidheid en energietekort
  • Ondersteuning bij chronische aandoeningen

Voetreflextherapie

Voetreflextherapie is een al eeuwenoude vorm van massage, waarvan het ontstaan vermoedelijk in China, Egypte en India ligt. Het is een veilige manier van behandelen, die effect heeft op zowel lichaam als geest. Voetreflextherapie ondersteunt het zelf herstellend vermogen van het lichaam en verbetert de doorstroming van bloed, lymfe en energie. Hierdoor worden voedingsstoffen beter aangevoerd naar organen en weefsels en afvalstoffen sneller afgevoerd. Daarnaast geeft voetreflextherapie een diep gevoel van ontspanning. Dit alles tezamen heeft een vitaliserend en opbouwend effect op het lichaam.
In praktijk TERRA MING wordt behandeld met VoetreflexPlus massages ®, een combinatie van Chinese voetreflextherapie, waarbij zowel de reflexzones op de voeten, de meridianen op de onderbenen en acupunctuurpunten mee behandeld worden. Het voordeel hiervan is dat de behandelingen bijzonder effectief zijn.
Een andere vorm van voetreflextherapie zijn de energetische massages. Hierbij wordt gemasseerd met zachtere druk. Deze massages werken sterker op de geest en zijn zeer rustgevend.
Voetreflextherapie kan heel goed preventief toegepast worden. Een behandeling kan tevens bij veel verschillende klachten verlichting brengen. Het is geen vervanging van de reguliere gezondheidszorg, maar is in overleg goed te combineren met andere behandelmethoden.
U kunt hier een Chinese voetenkaart en een Westerse voetenkaart bekijken.

Voetreflextherapie

Acupunctuur

Acupunctuur is een behandelmethode afkomstig uit de Traditionele Chinese Geneeskunde, die al duizenden jaren wordt toegepast om diverse gezondheidsklachten te behandelen. Het is gebaseerd op het concept van energiestromen in het lichaam, bekend als ‘Qi’. Deze energie heeft veel verschillende vormen, zowel in het lichaam als in de ons omringende natuur. Qi is betrokken bij onze gevoelens, gedachten en ook bij alle fysieke processen van de mens.

Een belangrijk aspect van de TCM  is de nauwe verbondenheid met de natuur en de relatie tussen lichaam, ziel en geest. Het netwerk van energiebanen, de meridianen voorziet daarbij ieder deel van het lichaam van energie en bloed. In een gezonde toestand is de energiestroom in evenwicht, echter door invloeden van binnenuit of van buitenaf kan de balans verstoord raken. Wanneer de mens er niet in slaagt om op een natuurlijke manier te herstellen, kan TCM een uitkomst bieden.

Door het plaatsen van dunne naalden op specifieke punten, streeft acupunctuur ernaar de energiebalans te herstellen en het zelfherstellende vermogen van het lichaam te bevorderen. Deze methode wordt wereldwijd gebruikt voor het verlichten van pijn, het verminderen van stress en het behandelen van een breed scala aan gezondheidsproblemen. Acupunctuur wordt erkend voor zijn rol in pijnbestrijding, ontspanning en algemene gezondheidsverbetering.

Traditionele Chinese Geneeskunde TMC

Behandelingen

therapeutische behandeling Terra Ming praktijk

Therapeutische behandelingen bij klachten

Bij uw eerste bezoek aan de praktijk wordt een intake gedaan. Hierbij wordt gevraagd naar klachten, symptomen hiervan, leefstijl, medicijngebruik, gebruik van supplementen enz. Ook worden de voeten gemasseerd om verstoringen in de reflexzones te onderzoeken en de samenhang hiervan met de klachten in kaart te brengen.
Hierna wordt in overleg met u een keuze gemaakt voor verdere behandeling. Dit kan bestaan uit voetreflextherapie, acupunctuur of een combinatie hiervan. Meestal zijn zo’n 5 à 6 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat.

preventieve voetreflexbehandeling

Preventieve behandelingen

Ben je jezelf ervan bewust hoe belangrijk je gezondheid is en wil je graag iets extra’s doen hiervoor? In China is het heel gebruikelijk voetmassages te ondergaan om je fit en vitaal te voelen en te zorgen dat je energie “Qi” blijft stromen. Het doel hiervan is het voorkomen van ziektes en tot op hoge leeftijd energiek en gezond te blijven.In de praktijk bieden we nu een aantal speciale behandelingen die hierop gericht zijn. Het bijzondere ervan is dat het de diepgaande ontspannende werking van een voetreflexbehandeling combineert met en therapeutisch doel, omdat er gericht gemasseerd wordt op specifieke reflexzones, meridiaan banen en acupunctuurpunten.
We bieden behandelingen aan die gericht zijn op detox, het verminderen van afvalstoffen en behandelingen die gericht zijn op het verbeteren van de weerstand.

N.B. deze behandeling wordt niet vergoed vanuit de ziektekostenverzekering.

preventieve voetreflexbehandeling

Vrouwenklachten

Terra Ming biedt speciale behandelingen gericht op vrouwenklachten. Menstruatie, overgang en menopauze kunnen gepaard gaan met allerlei symptomen, die veel invloed hebben op zowel de fysieke als de emotionele toestand van de vrouw.
De Chinese Geneeskunde heeft van oudsher een lange traditie en ervaring in het behandelen van vrouwenklachten. In de behandelingen bij Terra Ming wordt deze kennis gecombineerd met de visie vanuit de westerse geneeskunde. Hierbij kijken we vooral naar de invloed van stress en die van externe factoren op de totale hormonale balans. De combinatie van deze beide uitgangspunten versterkt het effect van de behandelingen en hierdoor worden over het algemeen goede resultaten bereikt. Dit wordt ondersteund met voeding- en leefstijladviezen om een blijvend effect van de behandelingen te verkrijgen.

Lees meer…

Afspraak aanvragen

Inschrijven voor een intake kan via onderstaand formulier.

Afspraak maken