De Man

Prostaatproblemen en andropauze

Dikwijls wordt gedacht dat vooral vrouwen last hebben van ongemakken, die te maken hebben met hun hormonen. Echter ook mannen worden gedreven door hun hormonen en hebben fluctuaties in de hoeveelheid en concentratie ervan.
Dit geeft soms op jonge leeftijd al klachten zoals stress, vermoeidheid, problemen om een erectie te krijgen. Veel mannen op middelbare leeftijd hebben last van een vergroting van de prostaat, waardoor ze soms wel drie keer per nacht moeten plassen. Deze klachten zijn terug te brengen naar een hormonale onbalans, veroorzaakt en versterkt door voeding, omgevingsfactoren en leefstijl. Inmiddels is prostaatkanker een van de meest voorkomende vormen van kanker bij mannen, waarbij de hormonen een belangrijke rol spelen.
In deze nascholing belichten we een aantal specifieke klachten van de man vanuit verschillende invalshoeken. Dit alles tezamen geeft de behandelaar inzicht in mogelijke oorzaken van verstoringen en tevens houvast om een goed onderbouwd behandelplan op te zetten, dat is afgestemd op de individuele cliënt.

Je leert een voetreflexmassage, die bestaat uit een combinatie van Chinese en westerse massagetechnieken. Door ook kort op de rug te masseren is het effect van deze massage meteen merkbaar en voelbaar.

Studiemateriaal

Bij deze nascholing zit een syllabus met uitgebreid lesmateriaal, waarin alle ins en outs vanuit de verschillende visies worden besproken. De syllabus kan prima als naslagwerk gebruikt worden.
Het massage protocol is stap voor stap uitgewerkt en beschreven. Iedere greep wordt begeleid met een foto, zodat je er meteen mee aan de slag kunt.

Voor wie

Afgestudeerde voetreflextherapeuten of zij die minimaal 2 jaar opleiding hebben gevolgd. Basiskennis van de functies van de Chinese organen is vereist.

Accreditaties

KTNO, VIV, VBAG, NVST en VNRT

Opbouw workshop

De ochtend bestaat uit theorie, we behandelen:

  • Bouw en functie van de mannelijke geslachtsorganen.
  • Samenhang en interactie van de verschillende hormonen
  • Natuurgeneeskundige achtergrond
  • Metafysische betekenis van prostaat en geslachtsorganen
  • Relatie tussen geslachtsorganen en het tweede chakra.
  • Visie van de TCM op de mannelijke ontwikkeling
  • Visie van de TCM op prostaatproblemen en de andropauze.

In de middag:

  • Leer je onder deskundige begeleiding het protocol
  • Onderga je de massage

Cursus boeken